donderdag 26 november 2009

De auto - 26 november

Na veel speurwerk denk ik dat we de auto gaan boeken bij usareisen.de Dit is een Duitse maatschappij, maar je kunt er als Nederlanders gewoon boeken. Zo kost het huren van de auto voor 2 weken, een midsize SUV, bij hen slechts € 373 en dat is dan super inclusief plus. Er mag dan meer dan één chauffeur rijden, je krijgt een volle tank benzine en alle verzekeringen zitten erbij, maar wat belangrijker is: er zit ook een navigatiesysteem bij. Dat hadden we vorig jaar en was ideaal! De autoverhuurmaatschappij is Dollar, een van de grote verhuurbedrijven. We hadden de auto daar vorig jaar ook vandaan en hebben er goede ervaringen mee. Geen lange wachtrijen, aardige en behulpzame medewerkers en het was makkelijk te vinden op dat grote vliegveld.

Vorig jaar hadden we een Dodge Nitro. Ik dacht eerst dat het een groter model was, maar hij bleek toch ook gewoon onder de misize SUV´s te vallen. Deze wagen was groot genoeg voor ons en Ron past er ook nog wel bij.

Update 29 november: gisteren inderdaad de midsize SUV geboekt van Dollar bij usareisen.de. Nu nog een beslissing nemen over de villa en het allermoeilijkst, de tickets voor de pretparken. Je ontkomt niet aan het maken van een reisschema. Vorig jaar heb ik daarvoor gebruik gemaakt van Tour Guide Mike, wat ik nu beslist weer zal doen. Je betaalt een klein bedrag en in ruil daarvoor krijg je de gegevens over de drukte in de parken op de verschillende dagen. Je weet zelfs precies in welke volgorde je de parken moet doorlopen (dus welke attracties je als eerste moet gaan doen) om zo weinig mogelijk tijd te verspillen met wachten. Vorig jaar heeft ons dat uitstekend geholpen. Eén keer hebben we het advies in de wind geslagen en meteen zaten we in een bomvol park waar ik helemaal kriegel van werd. In de verzengende hitte, voetje voor voetje voortschuifelen, zwetende lichamen tegen je aan.....brr!

2 opmerkingen:

  1. over je opmerking: er zit ook een navigatiesysteem bij. Dan moet je wel een opslag betalen van € 84,64. In de € 373 zit deze niet inbegrepen. Misschien toch even voor de zekerheid navragen

    een vraagje ivm Tour Guide Mike. Kan je hier ook info terug vinden voor niet Disney parken? Dit vind ik niet echt op de website.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Sander, je hebt gelijk over dat navigatiesysteem. Vorig jaar hebben we er een gehuurd, omdat de software toen 200 euro kostte voor ons eigen systeem (Garmin Zumo) Nu heb ik de software net besteld voor een stuk minder dan € 84,64 ;o) TGM geeft alleen info over de Disney parken. Bedankt voor je reactie!
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen