zondag 10 januari 2010

Vlucht gecanceld – 10 januari

Zoals ik al op het florida forum las, zijn alle woensdagvluchten door Martinair gecanceld en veranderd in een donderdagvlucht. Voor ons betekent dit dat we niet op 4 augustus vertrekken, maar op 5 augustus en dat we niet op de 18e terugvliegen, maar op de 19e. Gelukkig heeft dat voor ons verder geen consequenties en heb ik snel de data voor de villa en de auto aangepast. Alleen voor de auto heb ik nog geen bevestiging ontvangen, maar ik verwacht daar verder geen problemen van. Martinair schijnt dit soort grappen wel vaker uit te halen. We vliegen nu overigens iets vroeger, n.l. om 14.10 uur en arriveren om 17.55 uur plaatselijke tijd. Bij WTC, de reisorganisatie waar we de tickets boekten, heb ik om een compensatie gevraagd, maar daar trapten ze helaas niet in.

We hebben overigens besloten om met de Schipholtaxi naar Schiphol te gaan. We kunnen n.l. nooit alle koffers in onze Opel Astra kwijt (vooral niet op de terugweg ;o)) en dan heb ik het niet eens over het parkeertarief van Schiphol. Ron z’n broer, Pim, werkt voor het vroegere Haulo, een bedrijf dat mensen naar Schiphol brengt en weer ophaalt. We laten ons dus lekker luxe brengen en weer ophalen.

Intussen nadert 21 februari met rasse schreden. Onze oudste zoon Erik wordt dan alweer 16 jaar! Natuurlijk hoort daar een flitsende scooter bij en tot zijn grote geluk is het bromfietsrijbewijs, waarbij ze daadwerkelijk af moeten rijden (én 400 euro moeten dokken)  uitgesteld tot 1 maart 2010. Op 22 februari moet Erik natuurlijk wél theorie-examen doen (21 februari valt op een zondag) en hij is al begonnen met leren. Hij moet dan wél in één keer slagen, want een eventueel herexamen zal een week later pas plaats kunnen vinden en dan zitten we al in maart, maar dan moet hij dus een praktijk-examen afleggen. Hij MOET dus wel in één keer slagen. Erik heeft zelf voor zijn nieuwe scooter gespaard door een krantenwijkje te lopen en in de zomer van 2009 hard te werken als afwasser in een restaurant. Met een beetje hulp van ons erbij hoopt hij een Peugeot Speedfight RS te kunnen kopen.

speedfight3_rs 

Wat een toestand is dat nog, het uitzoeken van een scooter en wat zijn die krengen duur! Hij wilde in eerste instantie een onbekend merk bij een net geopend bedrijf, maar dat vonden wij niet zo’n goed idee. Toen wilde hij wel een bekend merk, maar meteen een die de hoofdprijs kost. Ook dat vonden wij niet zo’n goed idee. Uiteindelijk zal het dus de Peugeot worden. Volgende week zullen we hem gaan bestellen bij een bedrijf in Den Helder.

2 opmerkingen:

  1. Tja, Martinair moeten we maar niet teveel woorden aan vuil maken; gewoon hopen dat het nu zo blijft en dat jullie zonder veel vertraging heen en terug kunnen !

    Leuk, die scooters uitzoeken. Wij hebben een tweeling die aankomende zomer 15 wordt, dus wij gaan volgend jaar, in tweevoud, tegen dit soort dingen aanlopen .... pffffttttt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, dan moeten jouw jongens vast wel een heus rij-examen afleggen. Mijn oudste ontspringt de dans hopelijk, maar we hebben nog twee jongens natuurlijk en de middelste is maar 19 maanden jonger dan de oudste.

    BeantwoordenVerwijderen