dinsdag 17 augustus 2010

Dag 13 - Gatorland

Vanmorgen word ik wakker van Ron die ligt te draaien in bed. Om 7.30 uur gaat hij douchen en ik volg nadat hij weer fris en fruitig is. Hij begint intussen aan ons ontbijt en maakt een lekker bakje Douwe Egberts, maar mijn lepel kan er ongeveer rechtop in blijven staan. Nou ja, we zijn er dan wel lekker wakker van.

Om half 9 maken we de jongens wakker die om beurten onder de douche gaan. Om 9 uur rijden we weg en om 9.30 uur rijden we Gatorland binnen. Er is nog bijna niemand, dus we kunnen in alle rust alles goed zien.

P1020058 

P1020060

Het is erg leuk en we zien vreselijk veel krokodillen, slangen en vogels. Er is een hoge uitkijktoren en na veel trappen lopen, bereiken we het hoogste punt. Bloody hot, maar zeker de moeite waard.

P1020089

P1020105

P1020107

We zien ook een soort geiten waarvan ik dacht dat hun oren door de krokodillen waren opgevreten, maar later las ik dat het zo hoort. Vreemde beesten. Ik denk dat deze dieren vooral worden gefokt als krokodillenvoer, want er zitten ook kalkoenen en héél veel vissen.

P1020092

P1020093

P1020065

De grote vissen komen uit zichzelf niet in de buurt van de krokodillen, maar de jonkies zitten gewoon op de snuit van de kroks.

De shows met de krokodillen zijn wel aardig, maar vooral Julian geniet ervan.

P1020101

P1020131

Deze foto van Juul op de krok is een foto van een foto. We hebben het origineel gekocht, maar die moeten we thuis nog even inscannen. De foto van de foto is nog best goed gelukt, net als die hieronder:

P1020129

Julian wilde natuurlijk de slag vasthouden en later heeft hij hem nog uitgebreid geaaid, want hij zat in een soort kistje te wachten totdat hij met mensen op de foto mocht. Wel een beetje zielig allemaal, maar de fotomodellen genereren een hoop geld voor de dieren in Gatorland, maar er komt ook een groot deel ten goede aan het Florida Wildlife, dus vooruit maar. Er zijn dieren die het veel slechter hebben getroffen. Ron stond dit alles te filmen. Ook het stukje van Julian zittend op de krokodil, maar hij had even daarvoor de camera aan laten staan en de grond staan te filmen en toen hij Julian ging filmen en de camera dacht aan te zetten, zette hij hem dus uit. Geen film van Julian op de krok dus.

We besluiten om 13.30 uur om naar huis te gaan en om 14 uur zijn we weer bij ons eigen huisje. We nemen wat fruit, een donut en nog wat andere dingen die los en vast zitten en duiken lekker in het zwembad en relaxen wat onder de lanai. Om 16 uur stappen we onder de douche en gaat ieder zijn eigen gang. Ik zet de foto’s alvast in Live Writer en maak de fotoshow.

Ik maak het filmpje in Windows Movie Maker en upload ze op YouTube. Dit duurt altijd een hele poos en zo kan ik als ik vanavond terugkom, de hele boel gemakkelijk op Live Writer zetten en daarna uploaden op het blog. We gaan straks lekker bij TGI Friday eten. Twee jaar geleden hebben we daar erg lekker gegeten. Na het eten willen we naar Downtown Disney om nog wat souvenirs te kopen en daarna een laatste keer naar Universal City Walk.

Morgen zouden we eigenlijk naar Clearwater, maar na een familieberaad hebben we besloten om toch maar naar Aquatica, een waterpark te gaan. Het maakt onderdeel uit van onze kaartjes en we zijn er deze keer nog niet geweest. Voor mij persoonlijk had het ook niet gehoeven, want je mag daar geen eigen meegebrachte frisdrank of etenswaren meenemen en daar heb ik altijd zo’n gloeiende hekel aan he. Niet vanwege het geld dat je dan moet uitgeven, maar gewoon omdat zij dan even bepalen wat je die dag eet en drinkt. Grr! Maar goed, de mannen hebben democratisch bepaald dat we naar Aquatica gaan, dus vooruit dan maar. We gaan dan wél vroeg, zodat we in ieder geval vroeg bij de glijbanen zijn. Omdat het nog maar twee jaar oud is, is het een populair park, dus je moet er vroeg bij zijn. Voordeel is dat we dan ‘s middags op tijd zijn en we dan nog tijd hebben om een allerlaatste keer naar Seaworld After Dark te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Je hebt weer een heel werkje van gemaakt maakt het is mooie fotoshow! Wij vonden Gatorland goed om een keer te hebben bezocht. Maar we zullen Gatorland niet snel weer op lijstje zetten.

    Tenzij er iets bijkomt dat je gezien moet hebben..

    Aquatica wel, de lazyriver is heerlijk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag en mooie foto's, inderdaad toch ook een beetje zielig. Geniet nog van de laatste dagen.

    BeantwoordenVerwijderen